HB Low Sangat Sangat

Hai mummy semua , mcm mana ya nak naikkan hb low , apa makanan atau minuman yg mummy amalkan ? #firstbaby #pleasehelp

8 Các câu trả lời

Saya pun masa 1st baby HB low, nurse suggest saya mkn ikan bilis, kerang, sayur bayam. Buah2an. Kurma n delima pun bagus. Jgn sekali2 minum coffee atau teh. Ia akan buat HB drop cepat. Bahaya, saya pernah terlupa n minum coffee 2,3 cawan, esoknya terua kena vertigo. Bila cek lat klinik HB saya drpd 11 turun ke 9 terus.

sy dua kali check.. hb 14 & 13.. sy awalnya takde amalkan apa2 kecuali asid folic appetton.. buah pun jrg makan.. alahan teruk muntah2.. mungkin kena minum air kosong byk kot.. sy amalkan wildan dropped sikit hb..mungkin gak sbb puasa.. sy doakan supaya hb awak normal pasni..💪💪💪

2y trước

sama2...

sy dulu pn mcm tu, lpas tu doktor suh mkn iberet folic.. utk naik hb.. beli kt farmasi 26 rgt rasanya... kalo xnk mkn ubat kna mkn buah jmbu batu hari²..

2y trước

thankyouuu sharee ♥️

Sy pernah dlu kandungan pertama,,sy amal kn mnum nestum,mkn hati ayam,bayam merah dgn daging kambing,,alhamdulillah naikk😊😊😊

Kalau sye sebelum nk g klinik makan buah jambu batu, first buka buku pink hb naik 14, alhamdullillah, sekarang baru 8 mingu 6 hari

2y trước

terima kasih share ♥️

Saya selalu makan buah delima, makan buah oren. Alhamdulillah hb saya okay.

2y trước

thankyou share ♥️ , skrg pun tgh amalkan jus delima dgn kurma , harap hb naik

nak tnya acid folic bagus tak?

2y trước

tu sgt penting bgi ibu2 hamil sebab dia mencegah baby kandungan dripda seberang kecacatan dan menguatkan Rahim spya tdk gugur.. Sebaiknya makan 3 bulan sblm hamil atau baby dlam usia 2bulan dlm kandungan..

Berpa hb sis?