KESAN TERHADAP BAYI BILA PUASA TIDAK MAKAN NASI

hai mummy, saya nak tanya.. ada ke mcm saya.. dh 15w.. xlalu nak makan nasi bila berpuasa .. dh try mmg xlalu nk mkn nasi cuma minum air je banyak. klo kudapan kuih pon tengok juga.. ok ke utk baby..

1 Trả lời

nasi bukan makanan wajib. saya sepanjang pregnant tak boleh makan nasi. saya makan benda lain masa puasa. lebihkan protein dan minum susu kurma. nasi tu cuma karbohidrat. jadi boleh makan mee/mihun/pasta etc sumber karbo yg lain. yg penting tu protein