prgnant lagi

Hai momy2 sekalian, sy just nak tanya, sy ni mama yg baru lahirkan anak secara normal pada 14/9/2023 & skrg ni 6/12/2023 sy cek UPT & result positif, sbb period lewat dua hari. Persoalan sy, adakah sy kena marah dgn dr @ nurse sbb terlalu awal untuk prgnant smula?

prgnant lagi
7 Các câu trả lời

Umur anak kita sebaya. Lahir 14/9/23 jugak 😄. Tp sy sampai skrg tak bersama lg dgn suami sbb dua2 takot huhu walaupun sy bersalin normal je. Nak tanya awk lepas nifas mmg terus dtg period ye? Sy masih belum period2 lg huhu lg la susah nak track. Sy fully bf

10mo trước

sy lepas nifas ya trus dtg haid, sbb sy x fully breastfeeding tu yg boleh dyg haid, awk x dtg haid sbb fb, tp sy baca perlu berhati2 juga sbb, walaupun x datang haid, kejadian ovulation tu tetap ada cuma kita xtaw . tp kalau nak taw & nak bersama dgn suami boleh guna strip ovolution tu untuk tahu waktu subur .

sis rancang dgn apa? nk thu juga, sebab kita dh period, lepas period terus bersama, tpi amik pil perancang and husband pakai pelindung juga, harap2 tk sgkut, kalau sgkut, rezeki lah nampaknya

10mo trước

rancang sendri awak, sy guna apps ni la, pastu sy bersama tu selepas ovulation (low chance pregnancy) , tp x sgka sgkut juga 😂 x pakai apa2 pun .

awalnya. sama anak saya 11/9/2023 tapi saya tak ada fikir nak rancang pregnant awal. sebab saya cuma rehat. rezeki awak ;)

9mo trước

12/9/23 czer sampai sekarang dua² masih takut & risau tekanan pada dalaman sbb luaran pun ambil masa 2bln lebih baru lega.

slalunya misi n dr xgalakkan klau jarak dekat sgt.. apa pun rezeki Allah bg jgn tolak tahniah sis

10mo trước

terima kaasih, mgkin dy bebel kejap je kot hehe

ank sye lhir bln 4 bln 11 mngndung lgy doc risau mak sye pening kepala trus🤣🤣

ambil perancang tak ?? biasa mmg knee mrah . tp dah rezekikan .

10mo trước

erm x ambil, rancang sndri huhu

Alamakk.. Baby baru 3 bulan ke tu sis.. Oh btw tahniah

10mo trước

2 bulan lebih . rasanya dah btul2 rancang, tp tulah, lekat pula . haha