Baby 3 bulan cirit birit

Hai momy semua 🥰 baby saya 3 bulan dah tapi dia cirit birit 🥺 minum susu Bf + FM . Ada apa2 tips untuk cirit birit ni ? Hari ni dah masuk 3 hari dia cirit . Semalam bawa klinik doktor bagi ubat antibiotik n cirit . Boleh ke makan ubat tu ? Apa ye perlu buat ? Dia cirit x de perjam .. delay berjam juga lahh .. najis dia warna kuning kehijauan . Ada apa2 tips x ? Saya frist mom 👩 thank you

1 Trả lời

ada demam ke? kalau boleh fokus on BF sementara ni. tu ubat terbaik untuk anak sebenarnya. and make sure baby hisap sampai kosong breast baru offer lagi sebelah. kalau baby dapat banyak sangat foremilk pun boleh jadi masalah mcm tu especially kalau ibu ada masalah oversupply.