Anak 1 tahun 9 bulan belum pandai sebut. Perkataan dengan betul

Hai momssss... Anak sya sekarang Dan nak masuk 2 tahun tak Lama lagi tapi.. Blum pandai sebut satu perkaatn.. Dengan betul pun kecuali.. Mama, papa.. That all.. She could say.. Selebihnya dia membebel.. Rajin juga bercerita.. Bercakap tapi dalam bahasa dia sendiri.. Hahaha. Kadang² tu boleh juga pahamm.. Ada kh saya berlu risau??

Anak 1 tahun 9 bulan belum pandai sebut. Perkataan dengan betul
1 Trả lời

sama dengan ank saya, x byk perkataan lg boleh ckp .. tp fhm arahan , panggil nama dtg , ada eye contact , kenal anggota badan , nk apa2 dia tarik dan tunjuk , mase dia tunjuk tu saya bagi tau nama brg yg dia nak .. ank sis fokus tak bila kita terangkan kt dia? ingat nnt masa 2 tahun nak tanya doc , at least klo ada pape tak kena boleh tahu awal ..

3y trước

yupp.. lebih kurang sama lh macam anak anak.. anak sya pun macam tu.. cuma blum sebut perkatan lagi.. boleh di katakan pelat lh juga tp. tetap.. dia sendiri yg bawa sya bercerita atu berkata²...bila sekali tu mungkin kurang paham tapi bila.. dengar btul² bolh juga paham.. cuma itu lah lh blum... sepurna.. org kata maklum lh di rumah hnya ada saya Dan suami.. tambah lagi baru² ni leps bersalin anak ke-2 ...sekarang baru 2bulan... jadi.. kira dia seorg je.. pluss dia hisap puting.