34 minggu 4 hari

Hai moms..ada ka snii yg sama due?? 10 mac?? N ada alahan gatal2 sluruh badan..tdk blh trsntuh sikit trus rsa mo garu smpai puas.. .cam mna cara mengatasiny?? #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

11 Các câu trả lời

saya 1st mom juga. due date 8/3 . start gatal gatal tapak kaki and tapak tangan time 27weeks, lepastu melarat start gatal satu badan especially malam sampai takboleh tidur. mengadu dekat doc kk, doctor buat full blood test - dapat tahu darah banyak toxin sbb hati takberfungsi dgn ok . kena admitted hospital sbb doc nak pantau bacaan hati . awak boleh try google Obstetrics Cholestatis. kalau berlarutan, boleh rujuk doc utk sah kan kenapa gatal gatal tu.

2y trước

yaka? Allahhu. ..rsau plk syaa baca 🥲 oke trima ksih sist..sbb sya blom bgtau dktr sya psal ni ..ntii jmpa dkt ni nti sya bgtau laa hrap2 tdk ada apa2 yg srius

Sy due 9mac , 2nd trimstr pnh kena ruam satu badan smpai kaki.. merah2 nk mggaru je rasa smpai pedih2.. masuk 3rd tri , hilang ruam tu😅 pelik betul.. tp masa kena ruam tu sy ada pakai scrub yg ada garam n natural . Dpt la kurangkn rasa gatal2 tu

sy due 13 mac.... mula2 ada rasa gatal2 satu badan..tpi tahan jugak..x garu..letak vaseline.. area perut pun gatal..tapi sy x letak apa2. usap2 jer . n skrng gatal dkt tapak kaki n bawah buku lali!!!!! sy letak vaseline je😁... okay setakat ni...

2y trước

okee sist..tq

saya 35week gatal bahagian pusat sepanjang hamil.. mintak ubat sapu pada doktor.. nanti dia bgi buat sapu.. sapu bila perlu sahaja.. KLU blh elak kn jgn Garuk terlalu kuat .. slow² je

2y trước

ouu okee trima ksih puan 😊

Sy due 11/3.sy gatal juge kwsan perut, paha kdg kt payu dara. Tu normal. Just sy sapu vco je. Kurgkn garu guna kuku nnti luka plak. Just Usap2 je kwsan gatal tu.

2y trước

okee trima ksih 😊

Sye due 16/3, baru 34minggu hari ni, dh bape minggu ni badan start gatal ii ..tak thu lah knp..kadang ii garu tu sampai luka 🤣..

2y trước

sama laa ...sbb tdk blh tahan gatal sangat tu kn rsa mo garu ja hehhe

sy due 30 mac..sy ad alami gatal2 tp bhagian perut je...jd solusi dia sy ltak losyen je..insyaallah,boleh kurangkn gtal2 tu

2y trước

tpii still gatal tk hilang hm

kita geng sis hehe, 10 mac. Sy pun ada gatal2 dkt area celah2 kaki. Sy sapu losyen pureen je yg utk strechmark.

2y trước

akhirny jmpa yg sma due 🤭 ohh yaka sist? nti nk try guna losyen pureen laa..tq sist

samada guna losyen (no paraben) or pergi klinik minta krim sapu

2y trước

okee nti sya try mntk g klinik...tq sist

smoga sist jgk d beri ksihatan sist..Aamiinn