Darah nifas untuk bersalin czer.

Hai moms! Saya nak tanya, kalau darah nifas untuk czer paling lama 60 hari kan, saya punya darah nifas masa hari ke 30-35 pantang, dah start warna coklat cair & kuantiti dia pun sikit je. Saya boleh pakai pantyliner je. Tapi tiba tiba hari ke 36 pantang, keluar darah macam period merah macam tu, mula mula sikit, guna pantyliner boleh lagi, tapi makin hari makin banyak keluar sampai saya keliru, saya period ke apa kann. Tapi darah nifas saya tak berhenti 15hari sebelum keluar darah merah ni. Memang bersambung terus dengan yang warna coklat cair tu. Sekarang saya dah hari ke 41 pantang, darah merah tadi makin banyak sampai saya kena pakai pad overnight 42cm, 3 kali tukar sekarang sebab penuh. Ada tak ibu ibu yang ada pengalaman macam saya? Perlu ke saya report pada KK tempat saya check up pregnant & baby? Saya ada tanya jugak kenalan, diorang cakap biasa kalau ada darah merah keluar dalam tempoh 60 hari ni. Tapinsaya still nak tahu benda ni normal untuk orang yang bersalin czer? Keluar darah banyak pulak tu. Saya tak ada rasa sakit apa apa kat bahagian czer tu, pun tak ada rasa tak sihat. Rasa okay je. Kalau ada yang ada pengalaman macam saya. Mohon share yaa. Terima kasihh. #Czer #darahnifas #firsttimemom

1 Trả lời

saya pon mcm tu jgak nifas 40hri.. tpi saya lpas coklat stop kjap dlm 2hri pstu kuar darah merah mcm period 8hri je.. xpsti la period sambung trus atau masih nifas lgi

2y trước

Kalau ikut yang saya faham, kalau nifas dah stop 15 hari, pastu tiba tiba keluar darah merah, tu dianggap period. Jadi niat suci pun lain rasanyaa. Sis sama macam saya la ya? Haritu sis punya 8 hari tu, pad penuh jugak ya?