Praktis Puasa Untuk Bulan Puasa

Hai mommys semua. Kita dh msuk 14 mnggu 3 hri. Nk tny, ada pengalaman berpuasa x masa awal trimester kedua? Tmbh pulak bulan 3 ni nk puasa kan, ingt nk praktis dari skrg 🤭 #SharePengalamanMommies

1 Trả lời

saya start cuba puasa pun masa 16w. alhamdullilah boleh la ganti puasa seminggu masatu. pastu continue puasa ramadhan pun penuh 🥰

6mo trước

saya ambil lebih protein. nasi tak makan sbb sepanjang mengandung mmg alahan. so saya buat mcm macaroni salad (campur pelbagai jenis sayur), letak scramble egg, ayam rebus. ambil buah. pastu minum susu campur kurma yg direndam semalaman. mmg tahan sampai berbuka tak sakit perut pun. saya pulak mmg ada gastric. makan gitu takde pedih perut