Susu drop atau susu berkurang mengikut demand anak menyusu

Hai mommys, nak tanya macam mana nak tahu yang susu badan kita drop ke atau mmg kuantiti susu mengikut demand anak menyusu? Sebab bila saya tengok susu sikit nak banding dgn dulu. Anak pun mmg dah kurang menyusu since dah start makan #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

macam saya x pump tapi saya marmet je bagi susu tu on demand walaupun baby selalu minum belah kiri belah kanan jadi sikit x macam dulu , biasa fully df ondemand baby je normal

11mo trước

yup marmet je sis macam selang 2 ke 3 jam macam tu , kalau kita x jaga demand susu mmg jdi kurang boleh kena attack dengan hormon fil silap2 susu pun jd kering.

awak ada guna pam/perah susu setiap hari?

11mo trước

Takde, kalau ada pun kdg2 je bila nak campur dalam makanan. Mcm seminggu sekali camtu je