39 minggu 5 hari, ada tips tak nak bersalin cepat ?

Hai mommys, ada tips tak mcm mana nak bersalin awal. Sbb saya x de rasa apa2 tanda lagi. Doctor bgtau baby tak turun sgt. Mcm lambat lg nk bersalin. Risau pula kalau lambat nanti baby besar or berak dekat dalam. Saya kalau boleh nak semua normal. #firstmom saya dah exercise, tapi masih x de rasa. Help me 🥲

12 Các câu trả lời

sama la saya pon #firstmom .perut mngeras, sket2 perut pingang smue ada tpi on off je. belah bwah perut da keras2. tpi tanda xde lagi. mcm2 da buat. da nk 40 weeks da .21 due date kena serah diri induce .🥲sbb baby besar tpi doc sroh normal,czer risiko untk sye .semoga kita smue dprmudahkn bersalin normal dgn selamat.

2y trước

saya pun esok 40 week suda ..perut mengeras dan sakit2 on off..xda show cuma lendir kuning saja🥹..anak k3 ..smua exercise da buat

saya ni pun dh 40 weeks nurse dk tanya ehh xbsalin2 lg doc pun tegur..adoii nk wt mcm mna bby xnk kuar..sakit contraction ada dh cm on off mcm segugut..nk jln pun dh skit pinggang nk angkat kaki pun rasa berat..klu ikutkn 17hb dh due..tp doc bg msa smp jumaat ni kna serah diri huhuhu...adoii kna endius laa jwp dia..

2y trước

Saya pun dah 40w4d. Tapi belum ada tanda nak bersalin lagi. Stress pulak orang duk tanya bila nak bersalin. Mana la nak tahu kan baby nak keluar bila.

saya pun sama #ibupertamakali . belum ada tanda tanda nak bersalin . 22hb ini adalah tarikh due saya kalau masih tak bersalin , 22hb tu jumpa doktor 😌 semoga ibu ibu sekalian Allah permudahkan urusan bersalin ya .

🤧 sy harini 39 weeks 5 hari jgk...still x dek apa2 tanda lg...esok 20/12 kena serah diri dh ..doakn smuanya selamat dgn lancar ye ...begitu jgk ibu2 yg lain ..smoga di permudahkan smuanya urusan selamat smuanya

Sama la kita sis. Saya pon buat macam2 da. Still belum ade tanda2 hari nie 39weeks 2days. Hmmmm. Saya pon nak normal taknak overdue 😭 semoga dipermudahkan urusan kita & bersalin sebelum due. Aamiin 🤲🏻

2y trước

Kita sama sis..sy harini 39w2d pn tkde tanda2 juga..sy pn xnak overdue..dgar org ckp induce sakit sgt2..semoga dipermudahkan semua urusan kita semua 🤲🏻

saya harini 40 weeks tapi still tade tanda lagi..dr suruh serah diri 25/12 ..mcm2 exercise dah buat tapi baby still selesa lagi dlm perut ..🥹 semoga ibu2 dipermudahkan bersalin aminn..doakan saya jugak ya

samalah sis... esok 21hb kena serah diri sb due 22hb. GDM pnya psl tepksalah. Hrp2 d hospital ada bukaan lepas seluk. Kalo x tepksa induce. huhu. Semoga dipermudahkan proses bersalin sis...

sy 39weeks 3day...firstmom jugak...sy pun klu boleh tak nak overdue and nak bersalin normal...tp tu la belum ada tanda ap pun...moga urusan kita semua dipermudah 🤲

Pengalaman sy sblm ni bila dah dekat due, sy sibukkan/ aktifkan diri seperti kemas rumah, cuci bilik air, bykkan berjalan dan naik turun tangga. Mmg menjadi.

sye 39w4d xde pape tnye lg.. risau nye.. moga dipermudahkan urusan bsalin smue