susu formula

hai mommy..boleh tak suggest susu formula terbaik utk baby yg nak naikkan berat badan

4 Các câu trả lời

kalau anak2 sy minum susu lactogen je. walaupun susu murah je Alhamdulillah berat anak2 sy naik,dan tak pernah turun kecuali bila demam atau tak sihat. kena buat jadual penyusuan sis

2y trước

sy dulu umur anak 3 ke 4 bulan sy bg susu 4 oz 2 jam sekali selama 24 jam. anak tidur pun sy bg susu,sendawakan dan sambung tido. umur 6 bulan ke atas baby dah makan boleh jarakkan 4 jam sekali. kalau dah makan jarakkan la 2 jam dr masa makan sbb baby kenyang. umur anak sy 3-6 bulan boleh habiskan 4 tin susu lactogen berat 1.8kg utk sebulan. dr 6bulan hingga setahun habiskan 3 tin sebulan

anak saya dr lahir sampai laaa 3 bulan ni mmg mnum dutch baby .. alhamdulillah berat mmg naik jeee, mencanak graf carta hahahaha

Saya bagi novalac. Lahir 2.62kg now sebulan 4.01kg. Jadual penyusuan boleh refer dkt tin susu tu.

Baby saya minum karihome (susu kambing) bf. Berat masa lahir 2.9kg sebulan 4.1kg 2 bulan 5.2kg