dilema ibu sgt

hai mommy2 semua.. baby perempuan dh setahun 13hari dan masih menyusu badan dan saya bkerja syift.. nk tnye, apa lg ye nk buat selain bagi botol susu, sbb mmg baby xnak pun.. just nak bf j.. alau sy bkerja, snggup dia tahan lapar utk mnyusu smpai sy balik kerja.. susu yg saya pam pn dia xnk.. nasib baik la dia dh boleh makan.. pening dah..

4 Các câu trả lời

1. Cuba pelbagaikan cara bagi susu. Dalam cawan ke, dalam botol ber-straw ke. 2. Since anak dah makan, kalau haus dia boleh minum air kosong. 3. Sumber nutrisi utama utk anak dari makanan, so fokus bagi makanan. Takpe kalau dah jumpa mommy baru minum susu. 😊

5y trước

ooo.. so skrg lbihkn mkanan la ye? bkn pe, sbb sy tgok pgi ptg mlm kuat btul susu bdan.. lpas mkan, nk susu.. lbih2 lg bl mlam..

Tak ajar dia minum dalam botol dari baby ke? Maksud saya sejak dalam pantang. Macam sy cadangnya dalam pantang nanti pun nak start ajar dia minum dlm botol. Pam siap2 taruk dlm botol. Sebab taknak la dia asyik nak direct bf je.

5y trước

prnah ajar, tp dia xnk.. siap2 tolak muntah lg.. dh bnyk btol sy guna, smua nye x jalan.. tue yg bgi drect je

Ksian ny snggup thn lpar. Hmm. Sorry xde pglmn. Anak mmg direct feed

5y trước

tue la sis.. nsib la dh bleh mkan..

Blh bg dlm botol straw dah tu puan dah stahun lebih😊

5y trước

Xpe puan...sbb ank dah mkn...dah blh cover dgn mknan😊