berpantang 40 atau 44

hai mommy2 nk tanya tempoh berpantang ni 40hari atau 44hari ye 😅

6 Các câu trả lời

Terpulang atas org. Ada org pantang 2 minggu je. Ada org sampai 60 hari. Ada org mkn je mcm biasa lepas bersalin, buat aktiviti mcm biasa tp limit kan tempoh. Tp tempoh berpantang bersama suami tu kena lama. Bergantung pd cara bersalin sama ada normal atau czer. Sbb rahim perlukan masa yg lama utk pulih lagi2 kalau yg czer. At least lepas 4 bulan baru selamat utk bersama itu pun ada org yg still takut2.

1y trước

thanks sis

Sy dh berpantang 48hri..disebbkn sy czer jdi kna berpantang 3bulan berpantang dr segi pemakanan, kerja yg berat2, tidak bersama lagi. Jln pn skrg slow2 je ar. Msh perlu bnykkn rehat. Terpulng pada badan Msing2.

ade org berpantg ni lama sis, ada je yg 60 hri,, apa. lg bersalin czer. klau sy 44 hri je sbb bersalin normal.

Depends atas org tpi kebiasaannya 44 hari pantang makan minum smua ni, 100 hari pantang ais dgn suami

saya berpantang 44 hari je

44 hari biasanya..