39 week 6 days

hai mommy sy esok dah due date tapi tanda tak dek lagi, mcm mcm dah buat ni, braxton hick je yg ada contraksi yg betul tak rasa pon, risau sangat

1 Trả lời

Hi awak, saya pun sama 39 weeks 6 days takde tanda lagi, doc bagi extend seminggu. Tapi hari sabtu ni doc nak buat membrane sweep untuk cepatkan bukaan. Kalau tak terbuka juga sebelum 15/6 ni, doc nak induce. In sha Allah akan terbukak sebab doc cakap bila kandungan dah 40 minggu, vagina lebih lembut dan senang terbuka bila induce. In sha Allah boleh beranak normal. Kalau induce bawah 40 minggu, susah sikit nak terbukak bawah tu awak. So awak jangan risau okay, ramai je orang yang bersalin lepas 40 minggu normal. 40-41 minggu in sha Allah okay. Kita bagi masa untuk baby kita ye☺️ Kita boleh usaha jugak berjalan santai petang2 and main gym ball. Chaiyok mommy, we can do this!!

1y trước

ya allah awk, ayat awk sangat redakan hati sy tau, sy jd takot sgt dan pikir mcm mcm tau walaupon ni pregnant sy yg ketiga dah.. thank you utk kata kata tu dan good luck jugak utk awk harap sama laa kita beranak nanti💕