SAJA NAK SHARE🤍

Hai mommy smua☺️sy nak share something smoga mommy2 dpt berikan komen yg +ve🤍🤍 sy dan suami dah sah nikah bulan jan 23, sy krja n suami pun krja (Ldr),, lpas suami urus rumah ada laa kwn suami ni tnya x bwa bini ke? Klu bini x krja kedai sy ada ksong nti srh jaa bini awk krja sna. Kmi bncg la dgn suami sbab tmpt krja tu dkat dgn rumah jdi x da laa byk buang duit. Sy decide resign & ikut suami,, yg mnyedihkn bila dah smpai sini kwn suami tu ckp kjap kjap tnggu tnggu🫣last² smpai skg x da😂sy kira nak krja kat Kl, tuptap bulan may tu dah pregnant 5wks😅sy nak krja pun ssh sbab morning sickness teruk, suami pun srh rest dulu☺️ank first kn msti laa happy, family pun dah tahu tpi ada bbrpa family n org kg yg ckp bgni "blm kawin kg kan, hbistu bila nak buat kawin?, "lah blm kawin lg dah ada ank, ntah2 smpai berderet ank x kawin2 laa kmu" 🥺byk lg la komen² yg -ve, tpi kmi mmg dah sah suami isteri cuma blm buat wedding reception lg sbab nak kumpul bajet,,, rasa mcm takut pula nak balik kg, sbab org² kat kg pnya mulut 🥺ada x yg sma mcm sy? Dah ada ank tpi blm buat wedding reception 💗#ingintahu #pleasehelp

3 Các câu trả lời

Kalau fikir mulut orang ni awak, sampai kesudah takkan habis. "Family" tak berapa rapat ke sebab taktahu awak dah nikah? Kalau dari fahaman saya la, nikah tu penting. Dah settle nikah, okay dah tu. Majlis ni hanya optional. Tak menjadi masalah pun nak buat bila, dah ada anak nanti pun boleh. Ramai je dah buat macam tu sekarang. Anak saya dah 2tahun tak buat pun wedding reception sebab nikah masa pkp, takde masa nak fikir dan tak lama lepastu pun dah pregnant 😅 Masa anak beberapa bulan lepastu je ada buat majlis doa selamat, majlis kecil kecilan di kampung. Jangan takut sebab mulut orang, kalau saya, saya cakap je balik. Kita focus circle yang baik2 sahaja.

10mo trước

smua family dah tau kmi dah nikah, cuma kmi blm buat wedding reception sbab sy tgh pregnant, lgpun skg husband je yg krja jdi mngkn ambil masa laa nak kumpul bajet😅tu yg ada family lain bising sbab kmi pun x tau bila nak buat wedding reception,, x pa laa kot klu mreka tu nak sponser 🤭

you're legally married... that's more important than wedding reception... don't worry sis enjoy your pregnancy... more important is supporting husband ❤️

10mo trước

thank you🤍🤍

xpelh y penting awk berdua dah sah d sisi Allah.kawin x penting tp nikah y penting..bt y wajib.mulut org kmpg mmg kite xleh nk ttup sbb sekampung😂

10mo trước

Tulaa tu pemikiran org kat kg sy tu klu bole kena buat jga wedding reception sbab nak mkn free kot, mslhnya yg kluar bajet kita juga jdi mngkn ambil masa yg lama🤭🤭😆