Alahan

Hai mommy semua, nak tanya.. Masa trimester 1 ni kan, biasa berapa week baru ada alahan? Saya prgnent 6 week.. Tp rasa mcm tiada apa2 alahan, alhamdulillah tp risau pn ade sbb bila makan tu semua berselera.. ? Ok ke eh?

25 Các câu trả lời

Alhamdulillah. Sy pon takde alahan setakat ni. Da nak masuk 7 week.

5y trước

Hee kita sama la mommy, sy pun nk masuk week 7.. Harap dipermudahkan lah utk kita semua kan.

Untong la kalau xde alahan.. Xperlu risau..

5y trước

Alhamdulillah, okay sis. Thank you :)

Sy 6 week start mual2

5y trước

Yeke sis, take care ye

Bertuah la sis tak de alahan. Saya sejak belum tau pregnant dh mabuk2 ingat migrain. Sampai skrg dh 12weeks masih sama. Makan xleh. Duduk lama xboleh.

5y trước

Okay sis, nnt habis alahan makan puas2..hehe. Tp jaga kesihatan baby juga ye.

Masa belum tau hamil tak rasa apa2 lagi, Selera nak makan tu memang membuak2 la. Bila dah cek upt n positif dia dah mai rasa macam2 la. Tengok nasi tak boleh, fikir nak masak nasi pun boleh jadi nak muntah. Skrg dah 10w still lagi duk rasa pening tgk nasi😔

5y trước

Tp sis kena makan juga apa2 yg beh gantikan nasi tau.. Nanti takde tenaga pula..