Kembung perut baby

Hai mommy sekalian. Nak tanya mommy2 dekat sini boleh tak bagi cadangan macam mana nak hilangkan kembung perut baby 4 bulan . Baby menyusu badan sepenuhnya tak ada campur susu formula. Dan baby dah 2 hari termasuk harinie tak berak. Selalunya dia berak. Risau pulak saya😭 please help me mommy2 sekalian

6 Các câu trả lời

tak berak 1 minggu pun normal awak janji dia kentut lagi lagi awak bf sepenuhnya kalau fm sepenuhnya baru kena risau itupun kalau lebih seminggu ke 2 minggu tak silap saya. kalau risau sangat awak just urut i love u, buat urutan cycle kecik ke besar buat kaki cycle and tungku baby insyaallah yak💕

6mo trước

saya kerap urut dia tapi dia tetap tak berak2. yang buat saya risau bila dia meragam. takpe nanti saya cuba urut dan tungku macam puan cakap tu. btw tq

sy selalu buat urutan I Love U kt baby… mmg lps buat tu dia akan kentut2 & berak… dulu memang kerap kembung, lps kwn sy suggest buat urutan ni mmg baby x kembung lg dh.. sy pakai minyak herba asmak untuk urutan…

kalau baby fully bf x berak berhari2 normal, sbb baby sy pun haritu mcm tu, hari ke4 baru dia berak. janji baby kuat kentut + tak meragam then okayy.

6mo trước

oke puan. terima kasih bantu🥰

Normal 2 hari xberak.. sy pun mcm tu.. tengok perut anak lain mcm, sy letak myk dekat perut, sapu dekat tapak kaki, betis dua urut sikit.. esoknya berak

6mo trước

Sy sapu dari dia baby lagi.. tidur ok, bagi dia sedap badan

full bf xberak hingga 14hari. apa yg ibu mkn akn mpengaruhi "kembung" bby

6mo trước

baby kembung sebab saya ganti puasa. last year tak puasa langsung sebab risau perkembangan baby dalam perut. ingat baby dah keluar nie boleh la puasa. rupanya bila puasa baby kembung pulak😩

Buat tummy time selalu Utk kurgkn kembung baby

6mo trước

baby saya dah kerap meniarap. Dari situ dia kerap kentut