Anak susah nak abiskan susu formula

Hai mommy saya nak tanya Anak saya sekarang 2 bulan, dari umur seminggu saya campur susu lactogen sebab susu badan tak cukup Sebelum nie dia minum susu ok abis tapi 2/3 hari nie dia macam susah nak minum susu. Susu pun jarang abis saya buat 3oz 2/3 jam sekali Kenapa baby saya kurang susu ya sekarang? Perlu ke tukar susu? Susu badan saya pulak macam sikit tapi saya ada jugak bagi #seriusnanya #firstmom #ingintahu

2 Các câu trả lời

nak bykkan susu memang kena teruskan breestfeeding walaupun puting kita melecet..ataupun pam susu badan and bgi dlm botol..susu formula kena try and error if dia taknak atau dia dh jdi lain contohnya muntah atau tak kenyan atau tak minum tu mungkin susu tu tk sesuai..

susu lactogen tu ada bau kuat sis. lps tu dia pekat. bby yg minum campur jrg nak minum lactogen sbb dia pekat sgt. kalau perasan bila bancuh ade susu keping2 lagii kt dlm tu. so boleh tukar ke susu yg cair, mcm snow, morinaga nan atau s26.