39weeks Pregnant

Hai mommy, saya dh 39 weeks ngam harini. Tapi semalam perut, kaki, paha , bontot semua rasa sakit gila. Ingatkan dh nk beranak tapi takpon🤣 ada mommys yang pernah rasa mcm ni tak? Btw smlm jugak check up katanya baby dh masuk saluran. Adakah tu tanda tanda nk bersalin?

3 Các câu trả lời

saya pun masuk 39 weeks harini. check up masa 38 weeks haritu nurse cakap baby dah masuk laluan. Tapi sampai hari ni masih tak rasa apa2. kadang2 rasa macam stress skit sebab tengok org lain 37/38 weeks dh bersalin. kita pun asyik tertanya jee bila laa giliran kita pulak nii.. tak sabar dh nak jumpa baby. 🥺

3mo trước

Okay sis, sbb nurse saya bgitau sesiap pling over due pon sampai 41 minggu kalau still tak kluar jugak dia paksa jela 🥲 amin2 semoga doanya berbalik kepada sis jugak aminn

sama , pgi tdi mengeras n sakit lama juga... siap mandi , jalan itik n jalan2 dlm rumah tkde pula turun tanda atau sakit tu dtg balik 😂

3mo trước

Saya pulak takde bby ngeras cuma aduh sakit dekat bahagian yang saya mention tu sis. Aduh sakit dia takleh ckp kat orang 🤣

Insha’Allah klau dh msuk laluan, dlm masa terdekat, sis bnyak kan jln… nanti cepat skit baby turun untuk bukaan laluan..😍

3mo trước

Memang mcm tu akan sakit sbb muscles kita bekerja kan.. memang akan rasa lenguh.. gosok ngn minyak bila mlm sblum tdo kt tempat yg sakit.. anak sy nk msuk 4 ni pun sy kerap jln dh bukak 3cm pun tak sedar, rasa mengeras je, g PAC check dh 3cm trus kene admit.. Insha’Allah 9/5 due tp start skrng sy kerap jln, and buat kerja-ii umah supaya cpt skit bukaan