Kurang selera makan

Hai mommy normal ke time pregnant trimister 1 kurg selera makan .. sya dh 11 weeks tpi sejak thu pregnant kurg dh slere makan .. klo makan pon separuh dari biase n 1 kali je makan stu hri ... Btw ni second baby .. dlu first baby tk pernah ganggu slere makan #SeriusTanya #ingintahu

4 Các câu trả lời

ha'a saya both anak rasa kurang selera makan bila 1st trimester. kalau over makan mesti muntah. jadi mummy, kalau ikut saranan doc, tkpa makan sikit2 cuma kena kerap makan and ambil healthy food tauu sebab both mummy and baby perlukan nutrisi yang sihat sbb kita dah kurang selera makan. tp InshaAllah masuk 2nd trimester++ akan okay

3mo trước

hehehe tkpa sikit tp kerapkan. all the best mummy! keep fighting 💪

sy pun tngh alami skrg, pregnant ank ke3, kadang smpai rasa lapar sngt, tapi mkn ape sikit je yg boleh, mkn roti seketul pon di paksa² telan nk hbiskn punya pasal. semoga cepat brlalu semua ni. cepat boleh mkn mcm biasa.

3mo trước

betul tu mommy aduhai, smpi kene pakse makan tu oon terkulat2 nak telan 😅

sama la sis. anak sulung dlu, dari awal preggy enjoy je makan alahan pn x dak. preggy kali nh pn x dak alahan tapi x dak selera makan. maybe try tggu masuk trimester kedua nh, kot okay sikit

3mo trước

tukan .. ksian lak bby dlm perut .. tpi tulah makan lebih suke mule laa muntah sume hrap sume baik saja

normal rasa mcmtu