akikah

hai mommy daddy semua . boleh tahu tak berapa anggaran buat majlis akikah utk bayi lelaki? tanpa berendoi semua . yg paling simple

12 Các câu trả lời

Saya minta wakil sembelih n masak.lepas tu agih kepada rumah anak yatim/tahfiz. Kos anggaran untuk 2 ekor kambing dalam Rm2,130. sekali pakej nasi. Kalau sis buat majlis dirumah mungkin kosnye lain. Masak sendiri lagi jimat.

5y trước

Perak sis..

Sya buat kat dewan.bajet dah kira dlm 5/6k..tapi dah standby simpan duit dri dulu..jadi Saat2 genting tak lah nak terjun laut mencari sana sini..sya sama suami jenis penyimpan..🤗guna utk saat genting je.

5y trước

Kakkka.kalau u rasa angkuh perkataan sya tu..amin Alhamdulillah..terima kasih ya..semoga Allah berkati kita semua...amin.

Nak buat akikah xsmestinye kne kenduri, ank lelaki klau mampu 2 ekor kambing klau xmampu sekor pn memadai..msk then agih2 kn lauk pd org kg,[email protected] ckup..yg penting akikah tu xsmestinye ade mjlis..

5y trước

hehe ohh mcm tu . okey puan . Terima kasih atas respond 🥰🥰😍 insha Allah sy usahakn

Kalo uat kat rmh 2k jugak sis. Kalo 2ekor kmbing, catering, canopy, goodies yasin jek.. Xde laa berendoi bgai.. n tgok bpe byk tetamu jmput. Mse sy uat kt jhor, jmputan pun 250 org.. Sdara mara rmai.. Huhuu..

5y trước

hihi kalau ramai jemputan mmg kos tinggi . insha Allah sy cuba cari duit lebih . hehe tq response

Alaa duit abes byk pun xpe, kita nk shared rezki(akikah) utk ank kn.. Xperlu bkira pun bnde2 cmni.. Ade rezki lebih buat laa lebih, kalo xde, uat laa ikot kmpuan.. Yg pnting niat kita.. ☺️

5y trước

hehe insha Allah . terima kasih puan 🥰

Kalau baby lelaki biasa 2 ekor kambing... Pmpuan sekor kambing.... Maybe dlm 2k lebih kot... Anak sy pmpuan buat kenduri hari tu habis dlm 1500 cm tu termasuk cukur jambul... Buat sekali je

Saya dgr ade ustaz kate.. Paling simple 2 ekor kmbing tu dh siap masak. Bungkus2 kan dan hantar ke rumah2 jiran. Mungkin kluarga terdekat boleh la jemput jamu dirumah.

5y trước

haa alhamdulillah .. ingatkan lebih 2k . kalau 1k gitu insha Allah mampu . hehe tq atas respond 😊

nk jimat sis join kurban sis.. pastu agih2 kan daging tu je.. kalau xmampu, daging lembu pun boleh sis.. xsmestinya kambing.. tengok atas kemampuan.. 😊

5y trước

hehe okey puan . terima kasih atas cadangan🥰

lebih kurang 2k..sekor kambing dlm 7-800..so 2 ekor dlm 1.4k-1.6k..tu kambing je..belum nasiknye air la ape la..lebih kurang 2k jugak

5y trước

haa boleh tahan jugak . kene tangguh lama sikit la nk buat nnti . hee tq response 🥰

Mcm abg saya, drg buat dkt masjid ja ramai2x waktu smbut maulid nabi .. Ikut kemampuannya masing2x..