Tambahkan berat badan

Hai mommies,skrg saya dah nk masuk 16 weeks,and first mom.. normal kaa bila perut kadang bunyi2 mcm lapar tapi actully kita xlpar pun.. dan mcm mna nk tmbhkan berat badan ya? Risau laa berat makin kurang😭

1 Trả lời

klau bunyi tu sbnrnya lapar tu. cuba mkn je jugak sikit2. nnt mst boleh telan jugak nnt. sbb stiap trimester berat n kalori mknn kena bertambah. sbb nnt klau berat badan awak x naik skrg, nnt bila dh dh start final trimester kot ttbe baby kecik lg awak pening mcmna nak naikkan. boleh try stiap pagi lunch dinner mkn nasi if awak xde sangkut gula ke ape. pastu minum la air jus or air manis ke ape lps tu. jgn control sgt klau awak xde masalah overweight or kencing manis.