Pati delima on gdm

Hai , mommies..saya baru 7 weeks.. ada orang sarankan supaya saya consume pati delima gulsan tu..tapi saya risau sangkut GDM..pati delima gulsan baik ke untuk ibu mengandung ?#seriusnanya #ingintahu

7 Các câu trả lời

lebih baik xpelu ambik apa2 pati ke d awal..risau nnti sangkut air gula..nurse pon x suggest sgt..lebih baik ambik yg original..cth syur2 hijau..try amal kurma setiap pg..lepas subuh mnum air kosong kurma sebiji ke..leps sblm srpn or mkn tghr buah oren,syur bym,ulaman..pemakanan jga..seimbang..insya Allah HB ok..xsgkut air gula..sy pregnant ke2 sngkt gula tp on diet..ke3 ni tggu nk bersalin xsngkt air gula sbb try pemakann seimbang..mkn sikit tp kerap..☺️

Kalau saya tak percaya dengan produk overclaim ni. Too much sugar in it. Lebih elok dan bagus ambil real food. Terpulang pada awak. Ada juga yang consume pati delima ni. Tapi bukan saya. The best awak consult dulu dengan doktor sebelum nak ambil apa2 supplement. Saya apa2 rujuk terus dengan doktor. Tak berani nak ambil sebarangan

1y trước

saya tk boleh telan buah delima tu. tk kena dgn tekak 😩

I makan pati delima gulsan tu trus sangkut gdm..nk hb cantik minum air lai chi kang je..sedap pon sdp hehe..or pergi kedai ubat cina beli yg buah merah tu tnya dia untuk hb..tu rebus buat air sedap..hb pon cntik..

1y trước

kurma cina ke orang panggil ? 😂

Better makan buah yg ori @ jus buah delima yg jual dkt pasar@mall.. ada jus dalam botol kaca tu.. tp tu pun tak pasti tu ada campuran gula @ tak

Pengalaman sendiri. Mmg amal pati delima gulsan since ank 1st hb mmg cantik 12je. Now ank ke 3 pun sama, sblm amik 10.5 skrg alhamdulillah 11.7

1y trước

Tak pernah sangkut sis alhamdulillah

Seelok ye buah delima original .. pati delima tu ad gula tambahan .. klau ad GDM jngn minum ad gula la.. minum air kosong je lagi elok sis..

1y trước

baik lah , sis haslinaaaa..thank you atas nasihat 💕

Untuk ape awak nak consume pati gulsan tu?

1y trước

ada yang cakap , ibu mengandung elok consume pati delima gulsan..baik untuk kandungan