perut mengeras

Hai mommies.. sy dah 38mnggu 4hari .. perut mngeras tanda2 nak bersalin ke ? dalam masa yg sama baby bergerak juga semasa perut mngeras .. trutama waktu malam..#firstmom

8 Các câu trả lời

Sama lah dengan saya . Saya selalu rasa macam tu . Tapi kalau dah turun tanda darah lendir / air ketuban pecah , pergi hospital ok . Semoga ibu2 yang menunggu hari nak bersalin , Allah permudahkan dan lancarkan .

sya hri ni 38w5h .. pun mcm ni... sya hrp sya bsalin sblm due 🙂 xmw kena induce 😥😥😥 19hb serah diri.. doakan sya bsalin sblm due date ya..

9mo trước

saya serah diri 17hb ni . due 18hb . harap ada tanda turun sebelum 17hb

Saya pun sama perut mengeras je. Dah 39 minggu 6 hari. Esok kira due date tapi baby masih selesa takde tanda pape pun. Huwaaaaa apa nak buek

saya pn sama...dah 39w5d dah..xde tanda lagi..due 2 hari lagi...malam je mesti mgeras n baby gerak..sakit belakang n area pelviks..

Saya punya perut mengeras masa saya tidur, macam mild contraction, tapi kadang rasa mcm sakit sangat. Dah 39 weeks

9mo trước

Sama mcm sy. Baby mengeras dan nyeri dekat belakang tapi masih tahap awal. Duration dlm 1 minit mcm tu then stop

klu setakat mengeras tp takde sakit apa2 tu cuma false contraction.

Sama sy skg 38week perut asik mengeras tapi xda apa2 tnda bsalin.

Sya pun MCM tu tp tanda BLM ada🥹