Family planning

Hai mommies! Any suggestion pil perancang for bf mom? Mind to share your experience ?

6 Các câu trả lời

Sya guna jarum stiap 3bln... So far dr ank 1st smpai skrg. Susu blm prnah kering. Ank 1st dan 2nd. Myusu smpai 3thn. Yg last ni skrg baru 10bln. Fully bf. Kena byk minum air. Sup2..

saya lpas habis pantang. cucuk tp sekali ja. myb x serasi. jadi lenguh2 bdan. lpas tu bincang dengan suami. decided rancang sendri. alhamdulillah. skrg anak 1thn 8bln dah 🤩

saya ambil injection perancang..tapi saya ada banyak side effects seperti haid datang selama 2 setengah bulan...so sy recommended kat kak guna je kondum

5y trước

ask the husband to pancut luar je

i makan pil perancang noriday so far ok . berat badan pun x naik. cuma mula2 makan tu pening2 sikit. lama2 ok.

5y trước

tapi walaupun tak period still boleh mengandung sebab hormon . my mak cik urut cakap sebab dia bf after 1 and half year dia mengandung lagi walaupun tak period .

Merancang sendiri..sy download apps my tracker..dr apps tu kita boleh tahu masa subur kita bila..

5y trước

Ohh, saya pun sebenarnya nak plan sendiri jugak. Tp sbb setiap kali check up kat kk, nurse and doc asyik tanya and bagi warning. Haha risau terbabas katanya bila ckp nak rancang sendiri 😂. Thank you sis for the sharing

Cucuk 3 bulan di kk.. Sbb klu makan pil lupa. Its free

5y trước

Okay thank you sis 👌🏻