jus mamariam

hai mommies semua….saya nak tnya kalau bru 5w pregnant boleh minum tk jus mamariam tu

5 Các câu trả lời

tak pernah minum sbb rsau kandungan gula tggi. tkut kena kencing manis pulak. apa yg saya buat wktu 1st trimester, saya makan ubat kk, makan supplement vitamin Amway n buah buahan..pisang, strawberry n mcm mcm lagi. sbnrnya ckup ja dgn ubat kk n buah buahan, tapi saja nak tambah supplement. stkat ni alhamdulillah, 2 kali dh mnum air gula xpenah kena. msuk 2nd trimester, sya bnyakkan mnum susu. kalau sis nak try mnum jus mamariam boleh je, tapi kalau nnti checkup, gula tggi .sis stop la. sbb bdan org lain lain. sesetgah tu ada yg mnum okay je xde masalah.

sejujurnya, jus2/produk2 yg dijual di pasaran ni amatlah tinggi kandungan gula walaupun dia claim takda gula. better puan makan buah delima/jambu batu, buah2 sayur2 real food & segar. bagus untuk tumbesaran baby. kalau nak jaga hb, makan jambu batu & buah naga. kalau nak tambah vit c, makan oren/epal hijau/delima. kalau nak lawas membuang, makan betik/sayur2 hijau/pisang. 1st trim kandungan baru nak menjadi, nak develop organ2 apa semua tu. kena amatlah jaga makan & ikut saranan nurse/doktor. makan vitamin2 kk bg, jgn culas.

😁... sis.. drpd minum jus2 dkt pasaran tu..baik makan real food. ... kandung jus * buah delima kan? 🤗so makan je buah delima... dh ada buah fresh... x perlu cari alternatif... kalau betul sis.perlukan jumpa la dctr.. ada kandungan gula dan die orng mesti add "barang untuk kekalkan expiry date kan....

saya minum since awal rasanya alhamdulillah bacaan hb smua cantik2 sampai 9 bulan. nurse puji 🥰 sis beli satu try dlu ya.byk minum susu Hl and jambu batu, air kelapa. inn sha Allah bacaan smua okay

1y trước

👍🏻

kalau bole elakkan bnde² x perlu mcmni. makan buah²an je cukup and selamat takde bnde tambahan. kalau x pasti jangan consume. takut effect kat kita and anak. fikir dulu sblm buat pape