Missed miscarriage

Hai mommies semua, nak tanya pendapat. Saya disahkan missed miscarriage khamis 22/12 haritu. Kandungan 9w4d. Sbb baby takde heartbeat. And should be esok date utk dnc. Saya dah call hospital minta tangguh dulu dnc tu sbb saya nk tggu dlm 2mggu lagi utk scan balik. Sebabnya saya tiada any symptoms like spotting/bleeding or anything. Saya punya next appointment dekat KK 17/1. So saya ingat nk scan balik dkt klinik tu nnti. Betul ke tindakkan saya ni 🥲 Ada ke yg pernah ada pengalaman missed miscarriage lepastu tak jadi sbb baby sihat. Tolong sedapkan hati saya 😭

9 Các câu trả lời

Saya pun ada masalah macam ni, time to 8weeks cek degupan jantung ok... Tada problem Tada alahan macam spottyng, Tada darah Tada sakit perut,, semua normal, tapi lepas masa 12 weeks saya cek semula, baby tak berkembang... Baby berhenti berkembang dalam masa 8weeks tu jee....degupan jantung pun dah berhenti.. Lepas tu pergi cuci dekat klinik... Jangan sedih ye puan, semoga Allah permudahkan semua.... Tunggu je 2 minggu lagi... Banyak banyak berdoa..

2y trước

tak. sbb cuci tu dia hancur.dlm bekas kecik.masa di cuci tu kita nampak la.

takpe je sebab takde spotting kan.tapi biasanya ada time dia, klu btul misscarriage, akan spotting jugak sebelum dia keluar tu.tapi ada kes terpencil, janin taknak turun walaupun dah takde.takut mcm tu la.bahaya pulak takut kuman. tunggu je dlm 2 mnggu lagi.pastu scan sendiri.n bykkan brdoa.puan slalu rasa krem tak.krem yang sakit?

2y trước

Takde pon krem teruk sgt.. kdg rasa mcm cucuk2 sikit je

boleh sis tunggu dlu sbb xde symptoms. tpi klu lps dua minggu tu msih sama jgn di tunggu lama2 lgi takut bhaya kn sis. semoga dipermudahkn segala urusan…

salam sis , bagi sy kalau awk as muslim , cuba buat solat hajat dlu dekat rmh ank ank yatim inshaallah semoga dipermudahkan urusan awak ❤️

Saya 11 minggu belum nmpk baby dan heartbeat. Tunggu 2 minggu lagi pegi scan dgn doktor pakar. Semoga ada rezeki. Aminn

blh je puan g klnik lain tuk dptkan 2nd opinion dr doc berbeza..mg dpmudahkan segalanya .aamiin

Moga dipermudahkan segala urusan di dunia dan akhirat sis💞.. Fikir yang positif je taw

boleh puan semoga Allah permudahkan segala urusan sis dan kita semua Aamiinn Ya Rabb 🤲

Semoga ada rezeki sis dan dipermudahkan segala urusan