Keputihan + Ubat Vagina

Hai mommies , sejak hujung2 preggy niy keputihan makin banyak + selalu warna nak kekuningan kadang putih telur . Dah inform nurse dan klinik dah ambil samples tapi tak dapat keputusan lagi sebab kena tunggu 1 minggu , tapi haritu dah dapat ubat untuk masukkan bahagian vagina sekiranya jangkitan kulat sementara tunggu result . Lepas masukkan ubat dekat bahagian vagina , keputihan tetiba tak keluar 1 hari , tapi bila hari kedua start keluar balik warna kuning . Ada yang sama ka ? #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

2 Các câu trả lời

ye sye pun penah jd mcm tu.. da letak ubat pn still ade kputihan lg.. rupanya sbb positive gbs.. so sye biakn je la kputihan tu.. tyme bsalin nant inform Dr utk on antibiotik.. klu mcm Pn, memg kne tggu rsult dlu la nk tgk sbb ape.. sye buat kt swasta.. 3 hri da dpt rsult..

normal kalau keputihan byk sgt. I sepanjang pregnant ni guna medicated feminine wash sdm je Alhamdulillah xde keputihan. even sbelum pregnant & masa pantang dulu pun I mmg guna sdm je.