Mucus plug

Hai mommies. Saya pregnant 37 minggu 2 hari sekarang (anak pertama). Saya follow up di swasta, sekarang saya dah ada bukaan 3 cm tapi masih tak ada apa apa tanda lagi untuk bersalin. Doc pun suruh saya balik dulu. Cuma petang tadi masa saya nak buang air saya tengok di panties saya ada mucus plug tapi tak ada darah. Mommies tahu tak ni tanda nak bersalin ke ? Biasa lepas keluar mucus plug ambil masa berapa lama untuk bersalin ?

1 Trả lời

anak ke 3 sy dah ada bukaan 3cm masa dtg hosp,sejam setengah lepas tu bersalin. tak ada tanda keluar pun,cuma mungkin sbb contraction non stop sy cepat bersalin haritu juga. biasanya bila dah ada mucus plug keluar memang tanda nak bersalin sudah. bole ke hosp lg utk cek bukaan serviks