Anak Menyusu

Hai mommies, saya nak tnya normal ke kalau sekarang anak saya baru 24 hri tpi dlm 2 hrini setiap kali dia menyusu 3-5 oz setiap penyusuan ? dia minum byak ni bila susu badan. susu formula dia minum dlm 2-3 oz dah ckp setiap penyusuan. berat dia baru2 ni 3.8kg. normal ke ? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

2 Các câu trả lời

pace feed tak? kalau puan nak stop fm lepas ni, mungkin susah sikit sebab nak kejar demand anak banyak tu baru baby 24hari. anak saya dari dulu sampai sekarang dah 1y, bf, 2oz je sekali minum, kadang² je 3oz

1y trước

@aini puan anak umur berapa? anak boy saya pun gituu, tp bagi je lah, lg kuat anak menyusu lg susu selalu ada, walaupun tiap kali pam dapat 2oz je, breast rasa lembut je, tp susu tetap keluar jgk, now anak 1y ni dah lepas direct bf pun marmet susu blh pancut lg.. selalu ingat bertambah demand bertambah supply susu.. dulu sblm baby makan 1jam sekali tu biasa la,, saya housewife suami kerja ofis tp dia banyak cover masak & lain2..

normal ja😊. yg penting xoverfeed

1y trước

sama2 awak😊