Unpaid leave or mc ??

Hai mommies. Saya nak mintak pendapat, sekarang saya 36 minggu. Dah semakin kerap sakit sana sini dan kalau boleh dikatakan setiap minggu ada mc sebab badan ni tak mampu dah. Saya pula bkerja di environment hospital, berjalan sana sini tanpa henti. Saya nak unpaid leave sebelum due saya 5/5/2023 ni tapi HR perlukan support document untuk saya unpaid. Doc yang saya follow up di swasta pun tak nak beri kerjasama. Saya betul2 tak larat dah. Ada sedikit nasihat untuk saya tak atau pengalaman yang macam saya ?

2 Các câu trả lời

Macam sayaa , saya da mulaa sakit semuaaa mc un bnyak daa sbb app kk laa , pernh masuk wad seminggu sbb gastrik , dan bru2 ni ad flek coklat keluar time kerja .kalau sayaa mnta pendapat manager saya je .. sbb saya pernh gugur dua agak risiko bg saya .. saya terus mntk cuti terus smpai bersalin 4 bulan cuti .. sebulan cuti tnpaa bayar

maybe try jumpa gynae swasta lain just utk dpt supporting doc?

2y trước

x pasti boleh ke x tpi try je la kan drpd tpakse g keje. try call dulu clinic yg ad gynae tu if blh x kalau x nnti bazir masa dgn tenaga plak. gluck sis