tanda nak bersalin ?

hai mommies saya first mom nak tanya , skrg da preg 37w5d , td pg sampai skrg rasa sakit pinggang pastu sakit segugut tapi rasa dye permulaan segugut nie tanda ii bersalin juga ke #firstmom #pleasehelp

9 Các câu trả lời

sama la sy 37w 6d esok kena admit wad sbb GDM...ni pun duk mengeras je dah byk hari jln pun sakit kt bawah ni..harap esok admit boleh terus bersalin normal...xyah induce2...org kata sakit kena induce ni.

same dgn sy 37w5d,skit pinggang,kdng2 perut memulas,dkt kemaluan kdg2 sy kembang,tp xde tanda2 lg,keputihan je ad,ank no8,biase yg lain xmcm ni,,nk g hospital tkut xjd bersalin lg,,deu 11/2 lmbt lg

8mo trước

sy biase ank lelaki 36w5ari dh bersalin,ank pompuan 40w,5ari bru bersalin,setiap org x sme,dan setiap ank lahir pn xsame rase,hehe sy ank no8,pelikkk sgt 2x msuk wad jln buke 2cm

Nak masuk 37 minggu Dari semalam lagi baby dok mengeras...Nak Jalan pun seksa sangat dah...Nak gi spital takut Belum masanya...

kalau sakit sikit2 tu mungkin baru 1 cm 2 cm. mcm saya sakit sikit2. pagi kluar spotting , pergi PAC kena balik sebab baru 2 cm

sy 37w5d pun kerap jg,tapi tanda² lain belum ada..nurse gtau,biasa mcmtu braxton hick je..

saya 37minggu 4hari blm ada tanda2 lagi nak bersalin.perut selalu mengeras ja

Pantau kekerapan sakit tu. Kalau semakin kerap, apa yang awak rasa tu contraction.

8mo trước

kalau mengeras dlm 10 menit 2 kali tu contraction or braxton hiks ?

pantau kekerapan. klu sakit sikit2 belum lg.

nak tau jgk