First time nak cucuk insulin sendiri

Hai mommies.. please bagi tips untuk atasi rasa gemuruh cucuk insulin sendiri.. first time ni.. dah dekat sejam dok pegang jarum tak cucuk2 lagi.. 🤣🤣🤣

4 Các câu trả lời

Mcm sya la awal2 ritu aishh takutnya rasa tapi sebabkan trpksa cucuk jugak la tapi tak sakit pun rasa mcm seput ja 😅 tapi skrg doktor dah sruh stop utk sementara nk tgk gdm normal x lagi kalau normal dia x bg cucuk dah la , kalau x normal dia akan suruh cucuk balik nanti dia bagi masa utk smggu ja utk nak tgk darah gdm normal or tak 😌 harap tu normal la kalau x susah jgk nak kena fikir ke dia nak kluar pun jadi susah sbb nak kena ikut wktu utk cucuk tu x boleh lupa walaupun skali

haha sis pahammm perasaan tu. nak makan ubat pun kne pegang dlm tgn nk dkat 20 min bru boleh masuk mulut. ni kan pula nak ccuk diri sendiri. kalau seriauuu sgt, boleh je pergi klinik minta dorg cucukkan, sambil2 tu belajar.

sy tak cucuk insulin tapi sy kena cucuk heparin lepas czer, seriau nak cucuk sendiri. nasib suami boleh tolong cucuk 😅

sy hari2 kena cucuk 4kali... bertabahlah mommy... stay strong 💪🏽