Tompok putih kecik

Hai mommies, nk tnya ni tompok apa ya? N cara nk bg hilang.. mulanya ruam biasa, ble dh sapu krim, ruam dh hilang tp jd tompok2 putih gini plak #firstbaby #seriusnanya

Tompok putih kecik
2 Các câu trả lời

Anak saya pun sama. Lepas ruam dia hilang jadi tompok macam ni. Saya assume ni effect sama macam panau. And kulit husband saya pun jenis yang bila panas dah kering, and kulit kembali okay akan ada kesan tompok macam ni. Soon dia akan okay je. Sekarang kesan tompok ni macam nak kembali rata dengan tona warna kulit badan anak saya. Saya sapu minyak johnson baby je lepas mandi. Just give it time to heal as long as baby takde rasa gatal or tak selesa

7mo trước

mcm ni ke ank awak dlu

timbul tak? kalau x timbul, boleh jd sama mcm anak Sy. doct ckp ruam susu. anak Sy dulu jd dekat leher. bila strt dah besar ni, dia hilang sendiri.

1y trước

doct suruh Sy lap dgn air setiap Kali lepas nyusu. anak Sy dulu masa kecik, jd bnyk jugak. dia kecik kecik mcm tu. asalnya ruam tu warna merah. Sy sapu bedak sejuk. Tiber dia jd putih. jd doct sarankan jgn letak ape ape cukup cuci pakai air je. kalau sis nak pegi check Pon better. puas hati bila dengar advise dari doct sendiri. hehe