Bersalin czer

Hai mommies nak tyela klau czer luka tu boleh kena air ke n brp minggu utk ok? Tq

2 Các câu trả lời

saya sebulan baru dapat kena air.tp dalam tempoh sebulan tu suruh suami tolong cucikan juga luka cezer tu.guna kapas atau kain bersih.biar xde jangkitan kuman.tapi tengok keadaan juga.ada org,luka dia cepat sembuh.ada sstengah org luka lambat sembuh.

2y trước

tak adalah sis.saya sendiri yang buat mcmtu.nak mandi pun lap2 je

bole, tapi pastikan lepas mandi kena keringkan betul2x , yg tuh paling penting. n bab lula tuh kejap je, yg dalaman tuh amik masa lama.

2y trước

ikut je, kalau berani bole mandi terus tapi kena hati2x sbb ada plaster kt tempat jahitan, so kt situ tak bole kena air. nak mandi kena cover yg tuh guna kain ke apa kan. saya dulu mandi gitu2x je. plaster da buka, baru mandi betul2x.