Sabun Basuh Baju Baby

Hai mommies.. nak tanya pasal sabun basuh baju baby. Kalau guna baby detergent shj baju baby mcm kurang bersih, still nampak kesan kotor tertinggal.. so boleh ke pakai detergent mcm top/daia etc?

1 Trả lời

Cuba awak rendam dahulu baju yg ada kotoran tu dgn sabun basuh baju baby... Lpas dah rendam semlm, cuba berus @ gosok2 tenyeh bg hilang kotoran tu. Dah hilang, bilas, baru basuh semula guna machine... Sy pun buat mcm nie. Kadang anak makan roti coklat, coklat tu x hilang kalau guna direct washing machine.. Apa2 makanan pun mesti tinggalkan kesan kalau basuh terus dlm mesin. Sy mmg rendam dan berus dahulu. Mmg hilang.