Jahitan terbuka

Hai mommies! Nak tanya kalau jahitan terbuka, adakah kita akan rasa sakit di tempat jahit? Bersalin normal dan dijahit sebab gunting.

3 Các câu trả lời

Iya. Akan rasa sakit, pedih dan ngilu. Saya haritu berdarah balik sebab tempat dia simpul tu duk cucuk isi dan luka balik sampai kena infection and inflammation. Better inform KK/nurse yang melawat cepat. Jangan tunggu macam saya. Saya sampai dr terpaksa buka balik jahitan luar dan dalam sebab semua dah terbuka masa inflammation tu, dia bengkak teruk and koyak. Dah buka, kena jahit balik. 2nd jahit sakit dia lagi teruk 🥹🥹

1y trước

3 hari juga saya makan ponstan + panadol sebab pedih + ngilu tak hilang. Ni dah seminggu alhamdulillah dah tak rasa sakit. Cuma saya jelah takut takut. Risau terbuka lagi sekali 😂

saya jahitan terbuka lepastu dia jadi berlubang saya takut nak gi jahit semua saya makan daging banyak ii alhamdulillah tumbuh isi balik kat tempat berlubang tu skrg dah elok dah luka baru je 29 hari

1y trước

alhamdulillah kak sekarang luka saya dah elok dah takde apapa dah macam biasa dah

Kalau mcm sye mmg ada rasa pedih2 sikit bila bergerak sis. Tu yg tau jahitan terbuka tu..