Ank sukar tidur

hai, mommies ada xtips untuk anak lena tidur. anak umur 4bulan 16hri. Ank sy tidur wktu siang dlm 1/2jam je pastu berjaga lama . Siang tu boleh kira 2/3kali sj tidur. Nak kata kembung tidak, xselesa tidak. susu pun cukup. wktu mlm memng tidur lama. bila tnye nurse pola tidur dia xnormal. bdn dia pun mcm susut je.😭 tolong mommies. #firstbaby #pleasehelp #advicepls #firstmom

4 Các câu trả lời

babies & budak2 mmg kena tido siang. itu proses untuk diorg membesar. sbb tu kalau kt taska @ playschool, mmg akan ada sesi nap untuk siang hari. dlm sejam 2 jam. cara nk bg tido lama tu awak kena cari jalan. awak kena tido skali dgn anak supaya die tahu waktu tu adalah waktu tido. kena shut off TV, phone, tablet n everything supaya die tahu time tu x boleh buat apa2, n just sleep. waktu tu pun awak jgn buat keje rumah n teman die tido. n keep routine waktu tido yg consistent.

Sma je dgn anak sy sis. Susah nk tdo siang dr dlu lg berat bdn pn x naik bnyk. Susu smua ok mlm pn tdo lena. Die mmg aktif x bole nk buat apa mcm2 dh try. Tapela janji sihat aktif susu pn okay. Anak sy x smpai stgh jam pn tdo kdg2 tu

2y trước

ouwh. yeke sis. sama ank sbb dia aktif main. tido payah betul, itupun kalau betul2 penat baru tido lena sgt. awal bulan ni nk checkup takut misi mrh berat susut. kite pun risau lah kan sbb ank xcukup tido

Sebelum tidurkan baby, cuba awk mandikan baby dengan air suam atau lap² badan dia.. Anf tukar baju.. Dr sy ajar cara ni boleh bantu baby tidur lagi lena..

2y trước

ye, memng sy ada buat jugk. paling lena pun 1jm lebih je. pastu berjaga.

Berat bdn dia skrg berapa puan? Dh dkt line ke ?

2y trước

Rasa mcm normal berat. Anak saya pn tggi naik 1 cm je masuk 4 bln 🤭