ragam anak

hai mommies , ada tips tak untuk anak almost 3y yang makin besar makin taknak dengar cakap kitaa 🥺 . anak saya sebelum ni elok jee dengar cakap tapi dah 2 , 3 harini dia selalu buat perangai yang mencabar tahap kesabaran saya 🥹 . jenis sy ni pulak pantang kalau budak takdengar cakap sampaikan kadang tu bila kita tegur dia , or marah ii dia , dia pulak yang suruh kitaa diam 😅 . betul ii mencabar ye dalam mendidik anak ni 🥲 buntu lah kadang nak buat apaa dengan dia ni , tak marah lagi lah menjadi ii 🙃

6 Các câu trả lời

Anak sy pun 3thn juga dan sedang melasak. Tp anak sy special skit. Dia speech delay jd xde la dia bls blk dgn ayat bermakna. Kita baca by reaction dia.. Tp mcmtu la byk akal. Kadang tu org larang dia tau sgt benda tu salah tp saja buat jugak sambil gelak2. Cthnya dia mintak air konon nk minum rupanya nk sembur keluar. Sblm buat tu muka dah sengih2 haa tau la tu apa projek yg difikirkannya. haih saboo jela mummy.. adakalanya kita pun pernah jd singa jugak kalau tgh stress dgn benda lain 😅

11mo trước

jumpa ayat ni kat IG

satu jek, nampak dh kan, apa yg kita'pantang' tu. jauhkan lah dari letak perangai tu sbg kita. anggaplah anak tu manusia biasa yg punya hati dan perasaan juga, mcm mne kita nak tgok org ade dgn kita time kita ni perangai PALING TERUK tu lah anak kita.masa ni lah Allah uji kita, sejauh mana ikhlas kitadalam mendidik anak,adakah hanya tentang 'pantang' kita? atau mendalami hati dan perasaannya. goodluck.. apa2 pun..jgn mrh2 anak.. ckp baik2..acah2 marah ke..

bykkn berdoa n baca ya latif sebanyak mungkin, pegang kepala dia.. ya latif bermaksud yg maha lembut. mmg zikir ni untuk melembutkan hati hambaNya. percaya pada zikir dan doa anda. insha allah. hanya allah yg mampu mengubah perangai seseorang

takde pengalaman, tapi biasa tgk cousin jaga anak2 dia lebih kurang sebaya anak awak, selalu juga la nampak diorang jadi singa hahahah 😂 biasa tu, ada masa buat perangai, nak membesar makin banyak akal huhu

Ank no 2 ka tu sis 🙈

11mo trước

anak first tapi akalnyaa 😭😂

sabar la..huhuhu

11mo trước

hehehe terima kasihh 💪🏻