nak handle ank umo 2thn lbey and 4 thn

Hai momies2 semua blh tk share NK handle ank ..kdang2 dgr n kdang2 tak...sometime to saya terkena jgk tgan kat ank2 klo blh saya tk NK tgan saya sampai kat ank2

2 Các câu trả lời

Kalau perangai melampau sangat tak salah tangankan anak untuk bagi dia serik . Budak ni selagi dia tak sakit dia tak serik . Nanti bila dah serik dia ingat dia takkan buat dah benda tu . Macam kalau anak suka menjerit kat umum sesuka hati dia , sesekali tepuk mulut dia bagi serik .

5y trước

Nampak anak akak bijak , akak pun kena pandai nak jawab dia macam mana . Selagi apa yang dia buat tu salah , kita tak boleh terus diam . Memang ibu sayang abang tapi apa abang buat ni salah , tak boleh buat perangai macam tu , tak elok , orang tak suka abang buat perangai macam tu .

Kena banyakkan bersabar.. tengok youtube pakar motivasi tentang anak kecil