Sakit ari ari

Hai momies, sy dah 36 minggu..adakah normal rasa sakit di bahagian ari ari..mcm mencucuk2 rasa...baby dah masuk laluan ke..tq in advance..

1 Trả lời

Dr/nurse je yang boleh bagitahu baby dah masuk laluan belum berdasarkan pemeriksaan. Next checkup mommy boleh tanya kat dorang. Biasa klau nurse dia akan direct cakap dah/belum. Kalau dr dia akan guna term. 5/5, 4/5, 3/5, 2/5 dan sbgainya. Kalau dr kata 5/5 maknanya baby betulbetul atas brim belum masuk lagi tulang pelvic still floating around. 4/5 dia dah masuk sikit brim & tak floating dah. Makin rendah maknanya makin masuk pelvic. Saya selalu tanya dr/Nurse tiap kali checkup.

7mo trước

Baik Puan,terima kasih ..😊