BF anak malam.

Hai momies, nk tnye anak dah.umur 3 bulan, mlm dia dh jd jarang terjaga nk bf. Momies bngun jgk ke pump tiap 2/3 jam bila baby xhisap??? Kalau xbngun susu drop ke? #BF #Nightroutine #BabyBoy #firstmom #pleasehelp

4 Các câu trả lời

Betul, anak sy pon boleh tdo semalaman tak bgn. Mmg saya maintain kalau anak tak hisap, biar susu berjalan juga ikot feeding time dia which is 3-4jam..jadi kalau anak x bgn jg, mummy bgn jgk utk pam buat stok minum/ beku..

Awak pump je sis. sy bgun je 2/3jam utk pump susu tapi kejutkan baby juga sbb risau 😅 takut baby hypo pula. Jgn biarkan susu penuh lebih 4 jam boleh bengkak susu.

baby tidur, biarkan je. Awak teruskan bangun utk pump. nanti bengkak susu. sakit. sy sampai demam, kena masuk air dua botol kat hospital sbb bengkak susu

kalau xbgun takut nnti puan alami bengkak susu .nnti puan akan rs sakit n demam nnti..mg dpmudahkan segalanya amiin