Cirit birit

Hai mom's. Sy sekrg 39weeks, start semlm perut memulas dan cirit birit beberapa kali. Perut pon kjap mngeras kjap ok. Tu tanda bersalin ke? Boleh ke minum air garam? Penat ulang alik toilet 😭#bantujawab

6 Các câu trả lời

blh jd salah 1 tanda nk bersalin. perut tu kalau mengeras kerap sgt 5-10minit dh blh pergi ke hospital. ORS boleh mnum. monitor tanda2 lain jgk. if risau sgt blh je trus ke pac

sy haritu pun cirit birit sis 2-3 hari.. g kk nurse sruh refer hospital.. Alhmdulillah g hosp awal..cek2 air ketuban baby dah 1% kena bersalin juga.. better sis g hosp terus

cirit birit tu slh satu tanda juga mom..klu kerap dan masih berterusan...better gi kk atau hosp terus...cirit birit mmg xde ubat diberi melainkan air garam...

kalau saya cirit-birit dah hujung² mcm tu memang dah tak lama akan bersalin..baby keluar pun mudah je.

tk lama da tu..sy pn tanda2 sma dlu..cirit birit dn perut keras

Nak bersalin dh tu get ready brg2 dlm kereta je…