Makan sikit dah kenyang

Hai mom normal ke kita mkn sikit je tapi kenyang dia mcm perut nak meletup🥹dan mulut saya sentiasa rasa pahit sgt hmm siapa boleh Advice untuk elakkan benda ni terjadi #firsttimemom #firstbaby

2 Các câu trả lời

normal utk bab perut tu. Untuk mulut sentiasa pahit tu sis kena try and error makan makanan yg pelbagai utk hilangkan rasa pahit tu. Bila rasa pahit tu yg jadikan kita mcm hilang selera makan kan. Mcm sy, sy kerap tukar makan sbg snack buah² mcm oren, delima & sebagainya. Rasa pahit kat tekak tu tidaklah hilang sepenuhnya tapi at least perut masih terisi, dpt khasiat dari buah & hilangkan sikit rasa pahit mulut tu. Kadang sy makan asam juga mcm asam gula/celagi yg ada rasa masam, manis, pedas sikit tu tapi makan kemam² gitu je utk elakkan termakan banyak & hilangkan sikit rasa pahit mulut tu.

2y trước

Alhamdulillah Thnakyou sis semoga urusan sis dipermudahkan dan sentiasa dalam lindungannya Aamiin🥰

normal.. sbb baby makin membesar.. sbb tu kite kene makan dlam kuantiti yg sikit tapi kerap.. sy amik buah atau kekacang untuk jadikan snack time lapar.. utk mulut pahit, sy x sure.. boleh try google atau bykkan minum air masak..

2y trước

Thnakyou May Allah bless you sis ❤️🤲🏻