Perancang depo

Hai mom. .normal ka darh x berhnti slpas 2blan pengambilan sntikan depo. .lagi satu, saya ambk sntikan 3hri slpas deliver bby sya. .so skrng ni saya confius samada darah yg keluar skrng ni adlh side effect sntikan ataupun msi drh nifas. . Please help.. #firstbaby

1 Trả lời

Doc yg suggest ke amik depo lepas 3 hari bersalin tu? Mcm terlalu awal je. Sy yg bersalin anak kedua pun doc suggest start perancang lepas 6 minggu bersalin. Darah x berhenti tu boleh jd side effect depo, boleh jd sbb nifas. Tapi kalau dah lebih 60 hari, ni bukan darah nifas dah. Boleh jd side effect depo, kena jumpa doc. Pengalaman sy masa anak first, lepas cucuk depo 2 bulan x period then period then 2-3 bulan x period. Period jd irregular. Yg anak second, seminggu lepas cucuk depo, period non stop sampai 24 hari. Then 2 bulan x period.

1y trước

yaaa docter yang suggest . .