Susu formula

Hai mom. Ada tak yang da start susu formula dari baby lahir? Susu apa yang terbaik. Baby saya da start reject puting ibu lepas dapat puting botol. Sedih rasa 😢

8 Các câu trả lời

Sy bsalin czer n baby awal2 start reject puting sbb nipple flat, sy bg NANHA n susu bdn sy buat power pumping tp sy exhausted n anxiety tkena pospartum blues n ad simptom meroyan..selalu overthinking etc2..n lgsg xnk tgk baby..sy sllu nk ngis, stress so decide stop pump n bg susu formula..skg bby 24hari..hri ke 19 sy tukar lactogen tp baby cirit birit smpai ad lendir2 darah kena warded smlm..harini ada lgi lendir2 tp doc bg discharge n monitor dkt rumah..sy tukar balik ke NANHA sbb msa mnum susu tu najis dia ok..amek lactogen sbb org ckp boleh turunkan kuning🥲..doc pwn suggest cari susu hypoallergenic..

Macam saya, susu badan saya kurang so saya pump dan kumpul untuk bagi baby, boleh google pitcher method tapi saya ada topup formula juga dalam 3/4 botol sehari. Susu formula kena try and error sis, tengok anak sesuai tak minum. Baby saya minum s26 gold naik ruam, sekarang dah tukar lactogen. Tengah monitor sesuai tak dengan baby. Sis try lah dulu mana2 susu tengok anak okay tak minum. Yang penting anak kenyang walaupun minum susu ibu atau formula

1) pam susu badan & masuk botol bg baby 2) guna nipple shield susu fm kena try & error. tak semestinya satu baby ok, baby lain pun akan ok. boleh try yg murah dulu mcm dutch baby, lactogen. kalau tak ok, sembelit/cirit/muntah2, boleh tukar lain.

Saya bagi susu formula sejak lahir. 1-boleh cuba susu APTAMIL 2- Ada org recommend bagi susu NAN sbb dia cair 3- saya dh mcm2 susu guna. SIMILAC,karihomes, enfalac- sembelit Skrg guna lactogen- berak cair tapi tgh pantau kekerapan.

cuba try bagi puting jugak kalau dia taknak baru bagi botol and for the next pun try lagi bagi puting sampai dia boleh and kenal puting kita sebab saya pun macam tu gak lama" baby terima je

Saya mula2 bagi dutchbaby tapi baby panas dalam. Then tukar dupro, naik rashes kat muka baby. Now baby tengah minum Enfalac a+, so far okay dlm 2 minggu ni

sya pump susu.. lps tu simpan dlm freeze. bgi dlam bottle.. sulam juga dgn susu FM.

boleh je pump susu ltk dlm botol kalau susu ade lagi.