Barut bayi

Hai mami.. sy nk tny pakai barut untuk bayi sampai bila ye.. betul ke kalau x pakai kan barut untuk anak, nnti perut kembung.. #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

Terpulang pada sis. Anak saya boleh kira berapa kali je pakai. Barut ni tak wajib pun dan tiada kaitan dengan perut kembung. Perut kembung bukan disebabkan pemakaian barut. Antara faktor perut kembung: - Posisi penyusuan - Susu formula yang tidak sesuai - Tidak sendawakan baby selepas menyusu Ini antaranyalah. Jika anak mengalami perut kembung buat urutan ILY atau senaman cycling untuk baby. 😊

baby sy tak pernah pakai barut, walau sekali. masa baby mmg ada kembung, tu normal. sbb angin masuk mulut masa nangis, tak pandai kentut lg, angin masuk masa menyusu. tp lama2 dia ok. tiap kali lepas susu kena sendawakan. & rajin buat urutan basikal, ILU, urut belakang betis & tapak kaki. tu je tips dia. pakai barut/tak masih masuk angin. tu normal utk baby.

baby sy pakaikan kejap je awal2 tu sbb mil tegur sruh pakaikan katanya kembung perut nanti jadi sy pakaikan sekejap je time dy tgk lps tu sy bukak balik,sebenarnya kembung perut tiada kaitan dgn pemakaian barut pon , lg2 musim pns sekarang xpyh pakai pon xpe

x pasti plk.. tp baby sy pkai barut smpai 2 bulan je..hehe. sbb doktor yg ckp xyah pkai dah sbb musim pn panas skrg... alhamdulillah baby sy ok je xde kembung pn wat masa skng. skng die nak masuk 3 bulan.. sy rajinkan jgk la ltk minyak telon kat perut die..

sy pakaikan baru sampai 2bulan lbh je. pakai x pakai kembung jgk. huhu. tp kena buat urutan dan kayuh basikal