Czer/normal

Hai mama semua. Baby saya melintang. Minggu lepas dah pergi hospital. Doktor mintak czer, tapi saya tangguh dulu. Besok appointment yang kedua kalau masih melintang kena czer. Saya takut dengar nak czer, kalau boleh nak normal. 😢 rakan sekerja tanya berat baby berapa, berat baby saya 2.90kg. Nurse bagitahu normal. Tapi rakan sekerja saya bagitahu kalau dah berat macam tu memang kena czer la, sebab baby besar, takkan dapat normal. Hmm. Betul ke ya. Tetiba rasa down. Dah la duk risau pasal baby melintang. Ni tambah pulak dengan berat. 💔 #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

19 Các câu trả lời

Saya czer bulan 4 haritu. Baby oblic lie. Jaga je luka czer elok2. Alhamdulillah saya lepas seminggu tak sakit sangat. Boleh berjalan macam biasa. Kena bnyk mkn vit c, mnum air bnyk, protein penting.

2.9kg tue normal sis,sy bersalin ank slung pn 3.2kg blh ja bersalin normal klau baby xdk mslah apa...cuma klau melintang tue ja terpaksa ceaser xkira brp kg pn rsa sy...

dulu kandungan saya 3.74kg..doc bgitau baby besar..terpaksa czer..tapi berkat doa dan pujuk baby ..alhamdulilah bersalin secara normal...mudah2an dipermudahkan sis

sujud lama2 sis n borak dgn baby sruh turun bawah.. ringan ja tu berat baby sis klu 3.5 ke atas yg berat... tapi jgn risau ada je bersalin normal walaupun berat..

merapu ape pulak kawan sis ni.. org dh takut fkr psl czer..dia kasi tambah. xbole pakai jgk kawan mcm ni. bgi takut2 org lg.. haiihhh...pelik😌

try pujuk2 baby dulu,bykkan bersujud,jalan2 itik..mudah2an baby berpusing..xpe czer or normal,kita fikir nak baby keluar dgn selamat je..

csec atau normal tawakal shj.. yg penting dua² selamat..kalau Allah dah tetapkan buatlaa camana pun ..tetap sama kejadiannya..

berat tu normal je, melainkan mmg ibu jenis rangka kecik.. tp kalau melintang ke sonsang, baby kecil pun tetap kena czer..

normal je berat tu.. anak sy besar dkat 4kg waktu lahir sy beranak normal..