Waktu tidur baby

Hai mak tanya baby saye 2bulan lebih ,14hb genap 3bulan . Macam mana nak jage waktu tidur baby ye untuk 2/3bulan ni. Bole terangkan tak

2 Các câu trả lời

kena tau wake window baby. setiap anak x sama waktu wake window. awk je tau anak awk berjaga berapa lama lps bangun. tido berapa lama. perhatikan betul2 jgn sampai baby overtired, nanti dia senang meragam. dari dia bangun tu sampai lah lagi setgh jam sebelum dia nak tdo dah boleh siap2 kan dah. kalau anak sye wake window 3jam, so bila dia dh jaga 2jam setgh, sye akn bagi dia mandi, tukar pampers, bwk masuk bilik, bukak lullaby, bagi susu and dia akan tido.

1y trước

Sehari brpe kali ank sis bgun ye?

ank saya tua sehari dari ank sis 13hb😁.. tgok bby tu suka mcm mna. mcm ank sy suka gelap2. sy akn ttup lampu ltk dlm buai . tp org kate tkut ank tk knl mlm dan siang plk. ank saya ok . siang tidur 1-3 jam. klau mlm mmng tidur tk bgun dah.bgun minum susu je. tp mlm tidur agak lwt kdg pkl 12mlm bru tidur sbb tgu ayh dia dodoikn 😁 pling awal tidur pkl 9 mlm