Waktu berjaga baby

Hai ibu2.. Saya nak tanya biasa kalau umur baby 2 bulan lebih waktu berjaga berapa jam ye. Terutama siang..kadang anak saya gap 4jam sebelum tidur semula. Saya rasa macam lama sangat je..mungkin tu punca dia asyik meragam sebab tak cukup tidur dan letih.#ingintahu #seriusnanya

5 Các câu trả lời

baby sy 2m 20d, pagi lps dia bgun mandikan n bf terus nk landing kalau x mmg mengamuk..thn mmg kjp2 dia bgun kalau bising.. if dh 1jm lebih tu sy bangunkn bg susu balik..thn angkt main2 dgn dia kjp dlm 1 hrs gitu je..lps tu bg bf lagi tidurkan☺.. mcm tulah rutin dia.. 1hrs to 2hrs bb tidur..bg susu tidurkn sampailh ptg kol 6pm mandikan@lap2 bdn..tukar pakaian. then main2 lagi dgn dia.. lps maghrib sy tidurkn semula.🤗 utk susu je dia bgun lps tu.. waktu mlm bb tidur lama sikit..so sy x ganggu dia bg susu.. kalau bb lapar dia bgunlah nti..😂.. kalau boleh siang kerap bg susu..mlm baby n mommy boleh rest..

Kalau anak sy masuk je 2 bulan ni dia tidur lama. Sy biarkan je dia tidur tapi bf ank tidur sy bagi dia susu dulu bia kenyang. Then sy x kacau dh dia nk tidur berapa lama sbb mak sy ckp budak kecik pun membesar dlm tidur. Kalau dia bangun balik pun dlm 1hrs je. Dlm 1hrs tu la sy bagi susu and bonding dgn dia. Syukur dia x meragam and dia dh boleh agak masa utk mandi pukul2 berapa

4 jam terlalu lama. baby 2 bulan gap 1-1.5 jam je waktu bangun dia. kalau tidak nanti dia meragam sbb tak cukup tidur. kesian dia letih. tidur penting untuk baby sebab hormon tumbesaran dilepaskan masa dia tidur. lg lama dia tidur lg banyaklah hormon tumbesaran dikeluarkan.

4 jam wake window lama sangat tu sis.. bby overtired dah tu.. sy attached suggestion wake window baby ikut umur

2y trước

oo..rupanya baby tak boleh berjaga lama2..lepasni saya kena cepat2 tidurkan baby kalau dah cukup masa. terima kasih.

anak sy pon kadang2 mcm tu 2 bulan lebih juga, tapi dia okay je..tak de lah meragam teruk, asyik nak main je

2y trước

oh yeke..anak saya mula2 ok la..lama2 nangis n kena dukung je. rupanya dia dah penat n nak tidur.